גירושין הינם תופעה נפוצה במחוזותינו. גירושין אינם פתרון לכל מערכת נישואים, יכול להיות כי טיפול או ייעוץ יעזרו למתגרשים הפוטנציאליים בטרם יעשו את הצעד המכריע.
ישנם שני דרכים כאשר בני זוג מבקשים להתגרש, הראשונה היא דרך המלך, וזהו הליך הנקרא - גישור משפחתי, תהליך אשר בסופו חותמים בהסכמה על הסכם גירושים.
ישנה דרך נוספת והיא, דרך בית משפט לענייני משפחה או בית-דין רבני.
כמובן שהדרך ההסכמית, היא הדרך הטובה לזוג ובעיקר לילדי בני הזוג, אך, לא תמיד הסכם הינו האופציה הטובה ביותר לכל המצבים ולכן, יש לבחון את הנסיבות הספציפיות.
הדרך לבית משפט, מתחילה עוד הרבה לפני שאנחנו פוגשים את בית המשפט עצמו, בין אםאתה/את בוחרים את עו"ד, בחינת הנסיבות הספציפיות של המקרה, ניתוח המהלכים ועוד.
אם כן, לשתי הדרכים יש הנחיות שונות במקצת ואנסה לתמצת לכם את ההתנהלות הנכונה בשני המקרים.
התנהלות ראויה בגישור משפחתי
במידה והתחלתם הליך של גישור, תבואו בהרגשה שאתם הולכים לצאת ממנו הרבה יותר טובים מאיך שהגעתם אליו.
הגעתם להליך הגישור בהבנה שאתם יכולים להגיע להסכם בהבנות והסכמה, עשו זאת.
אל תזלזלו בתהליך. בחרתם לקחת חלק בתהליך הגישור. תתמסרו לתהליך ואל תעשו "קיצורי דרך".
תסמכו על המגשר/ת - אתם אלו שבחרתם באותו מגשר/ת, תתנו בו.ה אמון שרוצים בטובתכם.
תשמרו על גבולות - כאשר נמצאים בהליך של גישור משפחתי, עולות המון אמוציות, תנסו לבחור בדרך הנכונה, אל תסעירו את העניינים, נסו לשמור על סטטוס קוו ולא להעלות עניינים ואירועים השנויים במחלוקת. תפנימו שהליך הגישור מטרתו לתת לכם כלים להידברות גם לאחר הגירושים.
במידה ואתם גרים בבית אחד - קבעו כללים איך להתנהג נכונה ואיך ההתנהלות היומ-יומית לדוגמא: אם אחד ההורים אינו מאפשר שהילדים יילכו לבית הסבים, בכדי לא להתסיס ולשמור על גבולות, ננסה למצוא פתרונות יצירתיים כמו שהילדים ילכו לקניון ושם ייפגשו את הסבים וכדומה.
אל תצרו צלקות - לא לעצמכם, לא לבן/בת הזוג וכמובן לא לילדים. שיקלו מילים ובכל משפט היוצא מפיכם או פעולה שלכם תשאלו את עצמכם "האם זה מקדם אתכם ליעד"?.
שמרו על כבוד הן כלפי בן/בת הזוג והן כלפי עצמכם.
עשו את המיטב שלכם כדי שהתהליך יצליח.
התנהלות ראויה בזמן הליך בבית-משפט
ראשית ויכול ולחלקכם זה יהיה ברור אך, לא לעשות דבר מבלי שהתייעצת עם עו"ד. עו"ד הינו בעל מקצוע שלמד שנים ועשה התמחות. הוא מכיר את החוק על בוריו ויודע להתנהל בבית משפט שהרי זהו "ביתו".
העצה השנייה קשורה לראשונה, להקשיב לעו"ד ולא "לשלוף מהמותן", בין אם זה התפרצויות אמוציונאליות שלכם או דברים שממש חשוב לכם להגיד לשופט. הדברים הללו יכולים לצאת מהקשרם ולגרום לכם נזק.
אמת וכנות הן תכונות נפלאות וערכים מאוד חשובים, אדם שעומד מאחורי האמת וכן בדבריו, סופו להצליח. אין טעם לשקר ולהסתיר, שכן סופם של דברי הבל לא יביאו אתכם למקום חפציכם.
לא להתרגש ולהתעצבן מכל דבר קטן, בין אם זה שקרים שהומצאו, בין אם זה קללות או דברי בלע שנאמרו כלפיכם. דברים כאלה הרבה פעמים נעשים על מנת להוציא מכם רע,שתפלו בלשונכם ועוד כהנה וכהנה. על כן, לא לתת לדברים הללו מקום עם כל הקושי בדבר.
אם יש ילדים בתמונה, זכרו שכל הנעשה על ידכם, נעשה במטרה לקדם אותם, לעזור להם ולתת להם חיים טובים יותר.
לסיכום, במידה ובחרתם הליך של גישור משפחתי שבו יתרונות רבים ובין אם בחרתם או לא בחרתם בתהליך בבית משפט, שמרו על כבוד, שמרו על איפוק ותסיימו את ההליך באופן שיצמצם נזקים לכל הצדדים.
אין הכתוב מהווה ייעוץ משפטי, כל מקרה ומקרה יידון לגופו בייעוץ אצל עורך הדין באופן פרטני ואישי.
לשאלות ולייעוץ משפטי צרו קשר.
Comments